Ne reménykedjen, hanem cselekedjen!

Gondoljon a parlagfű szezonra, már most keresse fel orvosát, hogy időben felkészülhessen rá!

Emlékszik még a kellemetlen tünetekre az orrfolyásra vagy éppen ellenkezőleg az orrdugulásra, a szemviszketésre, a rossz közérzetre?

Ezeket a mindennapos problémákat tüneti szerekkel igyekezett csillapítani: gyorsan egy orrcsepp az orrdugulásra, egy szemcsepp a viszkető, égő szembe vagy egy antihisztamin tabletta.

Beszélhetünk arról is, amikor a magas pollenkoncentráció miatt le kellett mondania egy-egy kültéri programot,
egy kellemes sétát vagy biciklitúrát a barátaival, családjával.

Ebben az évben nem kell így lennie, mert létezik az allergiának egy oki kezelése, az allergén immunterápia.

Az oki kezelés azt jelenti, hogy az immunterápia képes megváltoztatni, jó irányba terelni az allergénre adott káros immunreakciót.

Fontos!

Kezeletlen allergia esetén a tünetek erősödhetnek, egészen az asztmáig és újabb allergiák is kialakulhatnak. Kezdje időben az allergia kezelését, ne várja meg, hogy a tünetek rosszabbodjanak.

Az allergén immunterápia tartós megoldást jelenthet az allergia tüneteinek enyhítésére vagy megszűntetésére mert hosszú távon, akár 10 évig is fennáll a hatása. Továbbá megelőzi az újabb allergiák kialakulását és a betegség asztmába való átmenetét. Az allergén immunterápiával le lehet csökkenteni vagy akár el is lehet hagyni a tüneti gyógyszerek szedését.

Alkalmas mind gyermekek (5 éves kortól), mind felnőttek kezelésére.

Miért MOST kell orvoshoz fordulnia?

Az allergén immunterápia elkezdéséhez a parlagfű szezon kezdete előtt optimális esetben 3-4 hónappal április-május folyamán, de legalább 1-2 hónappal, június-július legelején kell jelentkezni orvosánál, hogy elindíthassa a kezelést.

Ha allergiás tünetei vannak Önnek vagy gyermekének és azok több éve fennállnak keressen fel egy allergiával foglalkozó szakorvost, aki meg fogja állapítani milyen kezelésre van szüksége.

Találja meg az Önnek megfelelő orvost!

Válasszon orvost az Orvoskereső segítségével!