Immunterápia az aranykor küszöbén

A legújabb szakmai ajánlások az allergiás betegségek immunterápiás kezelésére

Az allergiás betegségek jelentős növekedése miatt orvos szakmai körökben kiemelt figyelmet kap az immunterápia, ami az allergiás betegségek egyetlen oki kezelése.

Ennek köszönhetően az Egészségügyi Közlöny 2024-es januári lapjában új szakmai irányelv jelent meg az immunterápiás kezelésekkel kapcsolatban.

Az immunterápia az egyik leghatékonyabb terápiás lehetőség az allergiás betegek számára, amelyet már több évtizede alkalmaznak Magyarországon is. Az immunterápia nemcsak a tüneteket enyhíti, hanem hosszú távú megoldást kínál az allergiás tünetek enyhítésére.

Az allergia népbetegséggé nőtte ki magát, és világszerte egyre többen szenvednek tőle.

Magyarországon is súlyos probléma, a lakosság 20-25 %-a szenved az allergia valamilyen formájától, ami jelentős egészségügyi és gazdasági terhet ró az országra is.

Az új szakmai irányelv célja, hogy megfelelő útmutatást nyújtson a szakembereknek az allergiás betegek kezeléséhez, beleértve az immunterápiás kezelés alkalmazását is.

Az immunterápia hatékonysága felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt bizonyított.

Az időben adott immunterápiás kezelés kulcsfontosságú különösen gyermekkorban, hiszen az asztma kialakulását és súlyosságát megelőzheti vagy csökkentheti.

 

 

 

Az immunterápia egy komoly esély az életminőség javítására